Arkadaşlık Haftası

Arkadaş kelimesi aklımıza birlikte vakit geçirmeyi sevdiğimiz, eğlendiğimiz, tartıştığımız, sırlarımızı paylaştığımız, birlikte gülüp, birlikte ağladığımız, birlikte öğrendiğimiz, deneyimlediğimiz ve hayatımıza yepyeni bakış açıları katan kişileri getirir. Arkadaşlıklar hayatımızın ilk senelerinden itibaren bizi şekillendirir, besler ve geliştirir. Özellikle de ilkokul yıllarında başlayan köklü arkadaşlıklar sayesinde ilerde ailemiz kadar güvendiğimiz yakınlara sahip oluruz.

Okulumuzda arkadaş edinmenin ve bu arkadaşlıkları geliştirmenin önemini her fırsatta vurguluyoruz. Bu kapsamda rehberlik bölümü olarak düzenlediğimiz çalışmalardan biri de arkadaşlık haftasıdır. Her sene bir haftamızı arkadaşlık haftası olarak kutluyoruz. Arkadaşlık haftası kapsamında hem öğrenciler, hem de diğer Açı paydaşları olarak arkadaşlığın önemine dair aktiviteler yapıyoruz. Öğrenciler bahçe zamanlarında kendi emekleriyle ortaya çıkardıkları ürünleri arkadaşlarına hediye ediyorlar. Kimi zaman yaptıkları ürünleri çok sevip kimseye vermek istemeseler de… Bu haftanın önemini kavradıktan sonra heyecanla arkadaşlarına hediyeler hazırlıyorlar. Tabii bunların yanında arkadaşlıkla ilgili şiirler, şarkılar, filmler ve ders içi aktivitelerle haftamızı en güzel şekilde geçiriyoruz.

Farklı sınıflar ve sınıf seviyelerindeki öğrencilerin de birbirleriyle tanıştıkları, destek oldukları ve birbirlerine paylaşımda bulunmalarını sağlayan bu haftada tüm paydaşlar olarak arkadaşlığın hayatımızdaki önemini hatırlamaktan keyif alıyoruz.

Arkadaşlar iyi ki varlar!

Yazar Hakkında

Yazarın Adı: Tuğba Hazal Şendil
Unvan: Rehberlik Öğretmeni
E-Posta: hazal.sendil@acischools.k12.tr

Arkadaşlık Haftası