Fen Bilimleri “Elektrik Ünitesi Simülasyonları”

Senkron uzaktan eğitim sürecinde fen bilimleri dersi öğretmenlerinin en büyük yardımcılarından biri de simülasyonlar.

Elektrik konusu ile bağlantılı olarak bu süreçte her öğrencinizin gerçek devre elemanları ile devre kurmasını ve gözlem yaparak öğrenmesini sağlamak mümkün olmayabilir. Tam da bu noktada simülasyonlar imdadınıza yetişiyor. Bunlardan birisi PhET “Devre Yapım Kiti” simülasyonu.

5. sınıf öğrencilerinize farklı devreler kurdurup, ampul parlaklığını değiştiren etkenleri keşfetmelerini sağlayabilirsiniz. 7. sınıf öğrencilerinize seri ve paralel bağlı devreler kurdurup değişkenlere bağlı olarak akım, gerilim değişimlerini inceletebilirsiniz. 6. sınıf öğrencileriniz için de devreler kurdurup farklı materyallerin iletkenliğini test ettirebilirsiniz. Buna ek olarak “Bir telin direnci” adlı bir diğer PhET simülasyonu ile bir telin direncinin belirlenen değişkenlere bağlı olarak nasıl değiştiğini gözlemleme imkanı sunabilirsiniz.

Simülasyonlar hem tablet hem de masaüstü bilgisayarlarda İngilizce ve Türkçe versiyonları ile yüklenerek çalıştırılabilir.

Bir diğer alternatif olarak da Tinkercad’de devreler adlı simülasyon bölümünde devrelerle ilgili çalışmalar yapabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Yazarın Adı: Gökben Baykal
Unvan: Fen Bilimleri Öğretmeni
E-Posta: gokben.baykal@acischools.k12.tr

Fen Bilimleri “Elektrik Ünitesi Simülasyonları”