Senkron Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Derse Katılımlarını Sağlamak

Öğrencinin derse katılımını sağlamak öğrenmeyi gerçekleştirmenin en önemli koşullarından biri. Yüz yüze dersler kadar senkron uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilere sorular sorarak onların dikkatini aktif tutmak, etkileşimi arttırmak, paylaşım almak çok önemli ve değerli.

Ekranın arkasındaki öğrencilerinizin öğrenme yolculuğunda hangi noktada olduklarını anlamak için basit ama etkili bir araçtan bahsedeceğim; Microsoft Teams adlı uzaktan eğitim platformu içindeki “Forms” uygulaması.

Bu uygulamanın çok kapsamlı ve planlı kullanım alanları olmakla birlikte daha önce planlamamış olsanız dahi öğrencilerinizi anlık olarak aktive edebilmek, onların herhangi bir konudaki fikirlerini topluca almak çok kolay. Toplantınızdaki sohbet alanında çıkan anlık anketler, öğrenciyi derse katılmak için teşvik ederken sizin de öğrencilerinizin kaçının sizi etkin takip ettiğini fark etmenizi sağlayacaktır.

Öğrencilerinizin anlık duygu durumuna, akademik hedeflerinize, bir arkadaşının veya sizin o anki bir paylaşımına katılıp katılmadığına dair dönüt almak için o an hazırlayıp paylaşabilirsiniz. Ne şekilde kullanacağınız sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilir. Aşağıdaki yönergeleri izleyerek siz de anlık anketler hazırlayıp online eğitim sürecinde öğrenci katılımını arttırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Yazarın Adı: Gökben Baykal
Unvan: Fen Bilimleri Öğretmeni
E-Posta: gokben.baykal@acischools.k12.tr

Senkron Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Derse Katılımlarını Sağlamak