Öğretmenim Bir Sorum Var

Lise son sınıfta, bir matematik dersindeyiz. Konumuz, ’İntegral’. Anlaşılan yine çok önemli bir konu var öğrenmemiz gereken, adından belli! Bu konu beni oldukça aşmış olmalı ki artık dayanamayıp sormuştum öğretmenime ‘’Peki ama bunu biz nerede ve nasıl kullanacağız?’’ diye.

Mesleğe yeni başlamış, 30 kişilik öğrenci grubunun ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını bilmekte zorlanan öğretmenim, ‘’Bunu bilmeyecek ne var, üniversite sınavında soracaklar bu konuyu’’ diye cevapladı sorumu. Bir daha hiçbir soru sormamam gerektiğinin altını çok da net çizen bir ses tonu ve sözcüklerle…

Öğretmenlik hayatım boyunca ilk işim tahtaya kocaman bir soru işareti koymak oldu- öğrencilerim ve ben neyi neden öyle yaptığımızı sorgulayalım- daha iyi nasıl yapabileceğimizi araştıralım ve en önemlisi bunu kalpleri kırmadan nasıl yapabileceğimizi düşünelim diye.

Daha iyiyi, hep birlikte yapma arayışım beni Açı ile buluşturdu. Amacı ‘öğretmenlik yapmak değil’, ‘öğretmen olmak’ olan tüm meslektaşlarımla da arayışımız devam ediyor.

Yazar Hakkında

Yazarın Adı: Ayşen Şıkdiken
Unvan: Akademik Koordinatör
E-Posta: aysen.sdiken@acischools.k12.tr

Fotoğraf: Designed by Freepik

Öğretmenim Bir Sorum Var