Actionbound ile Bir Matematik Dersi

Günümüzde teknoloji ve oyunlara çocukların ilgisi çok büyük. Oyun etrafında kurulan ya da oyuna dönüştürülen etkinlikler, öğrencilerin derse katılımını arttırdığı gibi öğrenmelerini de daha kalıcı hale getirdiği düşüncesindeyiz. Bu nedenle oyunlaştırma içeren aktivitelere ders planımızda yer vermeye çalışıyoruz.

Actionbound bu uygulamalarımızdan bir tanesi. Hazine avı şeklinde tasarlanan oyun ile öğrencilerimize bir taraftan Ebob-Ekok konusu ile ilgili sorular sorarken bir taraftan da öğrencilerimizi gerçekleştirmelerini istediğimiz belirli görevlerle karşılaştırdık. Bazı ipuçlarını ise okulumuzda çeşitli yerlere sakladık.

Öğrencilerimizden öncelikle tabletlerine uygulamayı indirmeleri ve verdiğimiz qr kodu taratmalarını istedik.

Oluşturduğumuz gruplarda, grup lideri kendi tabletinden ekibini yönlendirerek etkinliği tamamladı.

Hazırladığımız içerikte öğrencilerimiz konu ile ilgili 7 soru ve her sorudan sonra gelen toplamda 6 görev ile karşılaştılar.

Soruları doğru çözerek sıradaki görevi öğrendikleri ve bu görevi tamamlayarak etkinliği en hızlı bitiren ekip olmaya çalıştılar. Ders boyunca eğlenmelerini sağlamak için görevlere en sevdikleri etkinlikleri koyduk. Bazı görevlerde karşılarına 5 basket atma, bazılarında ise okul bahçesindeki bir nesneyi ekip arkadaşları ile canlandırma gibi eğlenerek yapacakları aktiviteler ekledik. En son görevlerinde ise okulumuzda assembly alanına sakladığımız notu bulup bize getirmelerini istedik. Grupları takip edebilmek adına karşılaştıkları görevleri video ve fotoğraf çekerek uygulamaya yüklemelerini istedik. Başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz sıradaki soru ve görevler ile oyuna devam etti.

Okulda hem koştukları hem yarıştıkları hem konuyla alakalı önemli soruları doğru çözerek birinci olmaya çalıştıkları keyifli bir dersi geride bıraktık.

Yazar Hakkında

Yazarın Adı: Melda Yüksel
Unvan: Matematik Öğretmeni
E-Posta: melda.yuksel@acischools.k12.tr

Fotoğraf: Melda Yüksel

Actionbound ile Bir Matematik Dersi