Etkileşimli Video İzleme Etkinliği İçin Bir Uygulama: Edpuzzle

Edpuzzle, kendi cihazınızdan ya da internetten yükleyeceğiniz bir videoya sorular ekleyerek bir ders materyali hazırlayabileceğiniz ve öğrencilerinizin sorulara verdiği yanıtları pratik bir şekilde kontrol edebileceğiniz bir sanal sınıf uygulamasıdır. Bu uygulamada hazırlayacağınız dersler sayesinde hem öğrenciler kendi öğrenme hızlarında çalışabilir hem de öğretmen, öğrencilerin videoyu etkin bir şekilde izleyip izlemediğini kolayca takip edebilir.

Türkçe dersinde “Çöplük” romanını analiz ettikten sonra öğrencilerimizden romanın yazarı olan Andy Mulligan’ı araştırmalarını istedik. Edpuzzle uygulamasından yararlanarak etkileşimli bir video oluşturduk. Andy Mulligan’la ilgili bir videoyu uygulamaya yükledik ve soru ekleme menüsünden videonun belli saniyelerine açık uçlu ve çoktan seçmeli sorular ekledik.

Aşağıdaki görselde görebileceğiniz butona tıklayarak yeni sınıflar oluşturduk ve videoyu her sınıfa ödev olarak atadık. Oluşturduğumuz sınıfların içine girdiğimizde “davet et” butonuna tıkladığımızda bize verilen bağlantıyı öğrencilerimizle paylaştık.

Araştırma dersinin bir bölümünde öğrencilerimiz bu videoyu izlediler ve Andy Mulligan ile ilgili soruları yanıtladılar. Dersin sonunda öğrencilerin yanıtlarını kontrol edip yandaki “doğru/yanlış” kutucuklarını kullanarak geribildirim verdik.

Bu linke tıklayarak siz de kendi dersleriniz için etkileşimli ders materyalleri oluşturabilirsiniz: Edpuzzle

Yazar Hakkında

Yazarın Adı: Seren Kaya Morgül
Unvan: Türkçe Öğretmeni
E-Posta: seren.kaya@acischools.k12.tr

Fotoğraf: …

Etkileşimli Video İzleme Etkinliği İçin Bir Uygulama: Edpuzzle

İpucu ve Öneriler |